28/5/14

Ο μύλος του "παπά Βασίλη"

Ο μύλος «του παπά Βασίλη» στη Κέφαλο, Κως
Ακρυλικά σε χαρτί 35,5x25,5cm




Ο μύλος «του παπά Βασίλη» είναι ένας από τους πέντε ανεμόμυλους που σώζονται στη Κέφαλο της Κω και λειτουργούσε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Όσον αφορά τα εξαρτήματά του είναι σχεδόν πλήρης και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό του. Φαίνεται από μακριά, από όλο τον κόλπο της Κεφάλου καθώς και από μεγάλο τμήμα του χωριού.

22/5/14

Η τυρκουάζ πόρτα

Η τυρκουάζ πόρτα (Πόρτα στη Κέρκυρα ΙΙ.)
Ακρυλικά σε χαρτί 35,5x25,5


Φωτογραφία της πόρτας θα βρείτε στο xarotoart.blogspot.gr.


Προτού το κορνιζάρω, κόλλησα πάνω και ένα αυτοκόλλητο με μία γατούλα σε στάση "άμυνας"! Σκιάχτηκε η κακομοίρα σε αυτό το εγκαταλειμμένο σπίτι! (χαχαχα τι Stephen King και πράσινα άλογα...από την ποίηση θα το ρίξω στις εικονογραφημένες ιστορίες θρίλερ...)

Καλό απόγευμα!!!

18/5/14

Θαλασσάκι μου

Ακρυλικά σε καμβά, 30x25cm

Θαλασσάκι, Ακρυλικά 30x25cm

Πάλι Θάλασσα ζωγράφισα...
Αφού δεν την έχω στο κατώφλι μου, ας την έχω μέσα στο σπίτι μου λοιπόν!

Τον πίνακα αυτόν θέλω να τον συνοδέψω με ένα τραγούδι, ύμνο και θρήνο μαζί, από την Κάλυμνο σε μουσική Νικόλαου Τάλια και στίχους Πόπης Παπανικήτα. Βρήκα αυτή την υπέροχη εκτέλεση με τσαμπούνα και συνοδευόμενη από παλιές φωτογραφίες από την Κάλυμνο!

9/5/14

DIY: Ματαμορφώνοντας μία μίνι συρταριέρα και εναλλακτικές χρήσεις για υφάσματα

Εχτές αποφάσισα να αφήσω τα πινέλα να στεγνώσουν κι αυτά μια φορά και ασχολήθηκα με βαψίματα με σπρέι (έμαθα πως δεν ήμουν η μόνη!..).

Θύμα μου αυτή τη φορά έλαχε μια μίνι (στο μάτι μόνο!) συρταριέρα  που φιλοξενεί από καλλυντικά και κοσμήματα μέχρι και κουμπιά, φουρκέτες, τσιμπιδάκια και άλλα μικρά χρηστικά αντικείμενα που λες που να το βάλω, που να το βάλω? Α! εδώ! (κι έτσι κάπως αρχίζει το μπάχαλο...)



7/5/14

Μικρό απέραντο γαλάζιο

Ακρυλικά σε καμβά 50x100cm

Το Kαστρί με το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στον κόλπο της Κεφάλου, Κως:
Καστρί, Ακρυλικά 50x100cm
Τον τελευταίο καιρό διακατέχομαι από μία έντονη διάθεση για ποίηση. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως φταίει η άνοιξη, ίσως φταίει η ενασχόληση με τη ζωγραφική, ίσως είναι ανάδρομος ο Ερμής...

4/5/14

DIY: Πίνακας για κοσμήματα

Ήρθε ο καιρός να αξιοποιήσω το κάτω μέρος του τραπεζιού που έντυσα με ύφασμα και μπήκε στην κρεβατοκάμαρα (εδώ). Αποφάσισα να το κάνω πίνακα για κοσμήματα. Η ιδέα μου ήρθε μετά από τα λόγια της Μαριάννας, που μου είπε να το κάνω ασορτί πάνελ. Ασορτί δεν το έκανα διότι λόγω των μοτίβων που υπήρχαν στο ύφασμα, δεν θα μπορούσα να διακρίνω ξεκάθαρα τα κοσμήματα. 
Χρησιμοποίησα: Μαύρο ύφασμα
Δύο κομμάτια φελιζόλ που είχα κρατήσει από κάποια συσκευασία
Χαρτοταινία και ταινία διπλής όψης
Συρραπτικό για έπιπλα 


1/5/14

Τα άνθη, η λεμονιά και τα λεμόνια!

Πρωτομαγιά σήμερα!!! Εύχομαι σε όλους καλό μήνα και να έχετε μια υπέροχη μέρα! Ο καιρός πάντως σήμερα είναι σύμμαχος μας!

Σήμερα θα αναρτήσω τον τελευταίο πίνακα του τρίπτυχου (αν και ήταν ο πρώτος από τους 3 που ζωγράφισα).

Σας παρουσιάζω λοιπόν τα λεμόνια!!! Ακρυλικά σε καμβά 35x50cm.


Λεμόνια, Ακρυλικά 35x50cm

Και οι τρεις πίνακες μαζί!!! Πώς λέτε να τους ονομάσω?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...